pixel

Veelgestelde vragen

Betaling

Kan ik in termijnen betalen?

Heel je lichaam Basis: 1050 in 1 keer of 3 aaneengesloten termijnen van 350

Heel je lichaam Uitgebreid: 1650 in 1 keer of 5 aaneengesloten termijnen van 350

Heel je lichaam VIP: 3250 in 1 keer of 8 aaneengesloten termijnen van 350

Is vergoeding via zorgverzekering mogelijk?

Zorgverzekeraars hebben bij instellingen die vergoeding ontvangen een fikse vinger in de pap. Hoewel ik in principe voldoe aan de eisen die worden gesteld om voor vergoeding in aanmerking te komen, heb ik besloten me niet aan te sluiten bij de instantie die vergoeding door verzekeraars mogelijk maakt. Ik kan mij als leefstijl- en vitaliteitscoach niet volledig scharen achter de inhoudelijke eisen die worden gesteld. Denk hierbij aan het feit dat de voorschriften van het voedingscentrum rondom dieet en de schijf van vijf moeten worden geadviseerd aan clienten waarvan de coaching vergoed wordt. Wetenschappers, artsen die voorop lopen op dit gebied, en mijn clienten zelf, weten allang dat deze voorschriften niet werken en dat andere methoden vele malen gezonder en effectiever zijn. Ik ben geen coach geworden om clienten van de wal in de sloot te helpen. Je betaalt dus zelf voor mijn diensten, maar je investeert daarmee in een blijvend resultaat, een gezond, slank lichaam en de handvatten om dat na het traject in stand te houden.

Trees For All

Waarom planten jullie bomen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor mij als ondernemer en als mens heel belangrijk. Ik wil met mijn bedrijf de wereld mooier maken. Met mijn kennis en inzicht wil ik bijdragen aan een gezonder, gelukkiger leven van mijn clienten. Daarnaast wil ik ook een bijdrage leveren aan een mooiere wereld op een niveau dat iedereen raakt. Daarom doneer ik per afgenomen pakket een aantal bomen aan TreesForAll. Dit is een bedrijf dat zich in Nederland en in het buitenland bezig houdt met het vergroenen van de wereld.

Wat is TreesForAll?

Trees for All is een stichting die CO2-compensatie aanbiedt. Hiervoor starten ze constant nieuwe projecten over de hele wereld. 

Alle projecten zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2.

Garantie

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?
Klachten over Eigenzennig, de trajecten en coachsessies kunnen schriftelijk worden gericht aan [email protected] en zullen door mij en mijn team met uiterste zorgvuldigheid worden behandeld. Je kunt van ons binnen twee weken een reactie verwachten. Wanneer je ingediende klacht niet naar wens wordt afgehandeld, kun je je richten aan mijn beroepsvereniging Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland, www.blcn.nl/contact. 
Niet goed geld terug

Ieder lichaam werkt anders en ik beloof jou dat wanneer je ons programma volgt je positieve resultaten gaat krijgen. Niet altijd is dat (direct) in gewicht te zien, omdat je hormoonbalans dusdanig verstoord is dat je lichaam hier eerst mee aan de slag gaat. Daarnaast kan je dusdanig veel stress (chronisch) ervaren dat je lichaam als het ware op slot gaat en het aanpakken van deze stress de prioriteit moet hebben. Ik biedt een totaal-programma aan waarin alles (ook stress) aan bod komt, en als je vastloopt of twijfelt dan is het des te belangrijker dat je contact opneemt met mij of de community.

Mocht je binnen 30 dagen niet tevreden zijn over de resultaten dan doen we niet moeilijk en krijg je je geld terug

Traject

Kan ik een pauze inlassen wanneer ik een pakket afneem?
Je kunt zelf naar behoefte de coachingsgesprekken inplannen, met een bepaald maximum. Dit om de voortgang van je proces te bewaken. De maximum duur per pakket is: 
Heel je lichaam Basis: 6 maanden
Heel je lichaam Uitgebreid: 12 maanden
Heel je lichaam VIP: 24 maanden
Mocht er sprake zijn van overmacht waardoor het je niet lukt om alle gesprekken binnen de maximale duur af te nemen kun je altijd even contact met me opnemen. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. 
Ik ben zwanger of geef borstvoeding, is je programma voor mij geschikt?
Zwangerschap vergt een hoop van je lichaam. Het is niet verstandig om in deze periode actief te werken aan gewichtsverlies. Wel zijn er mogelijkheden om je leefstijl- en voedingsadvies te geven en je te begeleiden gedurende je zwangerschap. Op die manier ben je verzekerd van de beste voeding voor jou en je ongeboren kindje. Het blijkt uit onderzoek dat de eetgewoonten van de moeder tijdens de zwangerschap van grote invloed zijn op de ontwikkeling en de latere gezondheid van het kind. 
Wanneer je borstvoeding geeft wordt het afgeraden actief te werken aan gewichtsverlies tot minimaal 11 maanden na de geboorte. Rond deze periode is de moedermelktoevoer gestabiliseerd en heeft wat je wel of niet eet minder invloed op de kwaliteit van je melk dan daarvoor. Vanaf dit punt kun je langzaam gaan werken aan het verliezen van je zwangerschapskilo’s. Begin hier pas aan wanneer je hier emotioneel en fysiek aan toe bent en je niet (veel) stress ervaart van je veranderde leven. Wanneer je veel stress ervaart is het raadzaam te wachten tot je je in stabieler vaarwater bevindt. 
Ik heb al heel veel verschillende methoden geprobeerd om gewicht te verliezen zonder blijvend resultaat. Waarom zou jouw programma wel voor mij werken?
We hebben heel veel onderzoek gedaan naar wat de oorzaak is van overgewicht en wat werkelijk passende oplossingen zijn. De geldende overtuiging is dat het een probleem is van teveel calorieën naar binnen (voeding) en te weinig calorieën naar buiten (beweging). Dit gaat uit van de foutieve aanname dat deze twee factoren elkaar niet beïnvloeden. Ofwel: dat calorieën uit gelijk blijft wanneer je de calorieën in verandert. Niets is minder waar. Wanneer je calorieën beperkt (wat je in vrijwel alle diëten doet), zal je lichaam zich aanpassen en minder gaan verbranden om te overleven. Als jij 1200 kcal eet, zal je lichaam zich vrijwel direct aanpassen en ook nog maar 1200kcal verbruiken door allerlei processen te vertragen. 
Het probleem is niet zo zeer hoeveel we eten, maar wanneer we eten en waar deze voeding uit bestaat in combinatie met een verstoorde hormoonhuishouding. Ons programma is gericht op het balanceren van je hormonen, met name insuline. Insuline blokkeert je vetcellen waardoor je lichaam geen gebruik kan maken van deze opgeslagen brandstof. Wij helpen je ervoor te zorgen dat je lichaam maximaal kan profiteren van je opgeslagen energievoorraad door de blokkade aan te pakken en op te heffen. 
Ik heb een hoge bloeddruk en slik hiervoor medicatie. Is het programma voor mij geschikt?

Er zijn veel oorzaken van hoge bloeddruk, en afhankelijk van de oorzaak kun je dit programma (aangepast) volgen. Neem contact met me op om te overleggen, dan kijken we wat er mogelijk is.

Ik heb diabetes type II en gebruik insuline en/of andere medicatie. Is het programma voor mij geschikt?

Ja. Mits je goed contact onderhoudt met je (huis)arts is dit programma bij uitstek voor jou geschikt. Het programma is gericht op het stabiliseren van insuline en glucose (en andere hormonen). Bij het gebruik van insuline injecties is het wel van belang om te overleggen met je arts, de kans is groot dat je al snel minder insuline nodig hebt, en na een tijdje zelfs helemaal niet meer. Maar dit vergt wel enige voorzichtigheid. Jouw gezondheid staat voorop.

Ik heb een of meerdere voedselallergieen of volg een vegetarisch/veganistisch dieet, kan ik meedoen aan je programma?

Ja. Wij bieden een richtlijn aan met het oog op voeding die helpend is in je proces en voeding die je niet helpt om je doelen te bereiken, maar uiteindelijk bepaal je zelf wat je wel en niet eet. Een voedselallergie is geen enkel probleem om dit programma te volgen. In sommige gevallen zal het wat creativiteit vergen. Het programma is bijvoorbeeld wat complexer wanneer je veganistisch eet. Het kan zeer zeker maar omdat er bepaalde voedingsmiddelen worden gemeden om je lichaam te ondersteunen die wel (veelvuldig) deel uitmaken van een vegan leefstijl, kan het zijn dat je voeding wat eenzijdig wordt. Maar met de nodige creativiteit is overal wel een oplossing voor te vinden.

Wanneer is dit programma voor mij niet geschikt?
  • Bij anorexia nervosa
  • Bij een te laag lichaamsgewicht
  • Bij het geven van borstvoeding aan baby’s onder de 11 maanden
Ik heb een andere ziekte dan hierboven genoemd, is het programma geschikt voor mij?

Er zijn weinig ziektebeelden waarvoor dit programma niet geschikt is. Het is verstandig om contact met ons op te nemen voordat je het programma aanschaft, om even te overleggen over jouw specifieke situatie. Op die manier weet je zeker of het programma wel of niet aansluit op jouw uitdagingen en doelen!

Heb je nog een vraag?

Neem gerust contact met ons op!

nl_NLDutch