pixel

Over ons

Marco Bot – Leefstijl- en vitaliteitscoach

 

Na 12 jaar als designer te hebben gewerkt, liep ik een burn-out in. Mijn werk gaf me al langere tijd geen voldoening meer, maar ik heb mezelf succesvol voor de gek weten te houden om toch door te blijven gaan. Daar kwam verandering in toen mijn vriendin zwanger werd en we gingen samenwonen, waardoor mijn reistijd naar het werk ook langer werd. Die optelsom zorgde dat ik mijn zeer succesvolle manier om gewoon door te bijten ondanks dat ik me niet meer uitgedaagd voelde en steeds verder leeg liep, gewoonweg niet meer kon opbrengen. Ik was opgebrand. Uit crisis ontstaat de grootste groei. Ik ben de diepte in gedoken om te ontdekken wat ik werkelijk wilde, en het resultaat is dat ik me ben gaan omscholen bij de Mark Academy voor leefstijl- en vitaliteitscoaches. Een vakgebied dat me altijd al getrokken heeft, maar waarvoor ik eerder niet de moed had om stappen te gaan zetten. Met heel veel liefde en plezier heb ik de opleiding gevolgd, aangevuld met trajecten gericht op energetisch werk. Ik ben me ook verder gaan verdiepen in voeding en gezondheid. Met name overgewicht had mijn interesse, omdat dit zo’n complex probleem is voor het overgrote deel van de Nederlandse bevolking. En de oplossingen die tot dusver geboden werden schoten tekort, want anders was obesitas niet meer zo’n enorm issue. Samen met Leonie ben ik gaan uitdokteren wat er mis is met de dieetindustrie en waarom het mensen niet lukt om blijvend gewicht te verliezen. We hebben eindeloos veel boeken en wetenschappelijke rapporten gelezen en hebben aan de hand daarvan een traject ontwikkeld dat mensen met langdurig overgewicht die alles al hebben geprobeerd kan helpen om toch op een gezonde manier blijvend gewicht te verliezen. We hebben dit inmiddels al met talloze vrouwen uitgeprobeerd die daarvoor tientallen jaren bezig zijn geweest met het proberen gewicht te verliezen, waaronder Leonie zelf. En inderdaad; het werkt, het is goed te doen en desnoods een heel leven vol te houden! Ik ben enorm enthousiast om deze kennis de wereld in te brengen, om de vele mannen en vrouwen die wel het doorzettingsvermogen hebben maar het toch niet voor elkaar hebben gekregen te gaan helpen hun droomlichaam te verwezenlijken.
Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van burn-out en het herstellen van je energiebalans, en samen met Leonie bieden we coaching en training voor je lichaam, je hart EN je ziel.

 

Opleidingen

  • Post-HBO opleiding Leefstijl- & Vitaliteitscoach – MARK Academy – 2019-2020
  • Sjamanisme voor Therapeuten – The South – 2019
  • Energetisch Therapeut – 2018-2019
  • Access-bars practicioner – 2018
  • Wim Hof Masterclass – 2018
  • XII Waves – 2018
  • Diverse design gerelateerde workshop, opleidingen
  • Diverse klassen psychology, antropologie, sociologie – Universiteit van Amsterdam – 2007
  • Human Technology – Haagse Hogeschool – 2007
  • Multimedia Design – Grafisch Lyceum Utrecht – 2003

Leonie Perz – Toegepast psycholoog

 

Na jarenlange overheidsdienst en een kort dwaalspoor richting een rechtenstudie ben ik Psychologie gaan studeren, want ik hoorde niet thuis op kantoor. Ik wist als kind al dat ik mensen wilde helpen en ben in mijn twintiger jaren mijn talent om mensen te helpen dicht bij zichzelf te komen en blijven gaan benutten. Ik heb over de loop der jaren veel kennis en kunde op het gebied van psychologie, opvoeding, gezondheid en voeding opgedaan, vanuit een kritisch wetenschappelijk perspectief. Er is zo veel informatie in de wereld geslingerd die eigenlijk nauwelijks ergens op gebaseerd is dat ik me gemotiveerd voel om dingen tot op de bodem uit te zoeken. Ik ben persoonlijk gedreven om de zin van de onzin te scheiden, en het dan ook zelf uit te gaan proberen om te ontdekken of dat wat op papier staat in de praktijk ook zo werkt. De kennis die ik heb opgedaan zet ik onder andere in om voor EigenZennig (online) producten te ontwikkelen en de online communities te beheren. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige in het traject dat wij aanbieden om blijvend gewicht te verliezen. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen: Het is een fijne, goed onderbouwde manier om lichaamsvet te verliezen, zonder calorieën tellen, jezelf uithongeren, dure pilletjes en dieetvoeding en zonder dat je je eindeloos in de sportschool uit hoeft te sloven (wat ik overigens wel graag doe). Klinkt goed toch? Je leert je lichaam in dit proces weer te benutten als vriend, in plaats van het te proberen te bevechten. Mooie bonus is dat het programma ook helpt om allerhande andere gezondheidsproblemen op te lossen of te verminderen en helpt ziektes te voorkomen. Ook je stressniveau daalt en slaap verbetert. Je hele ik komt aan bod en je komt als herboren uit het traject.
Naast EigenZennig en mijn gepassioneerde leergierigheid ben ik moeder van twee prachtige kinderen, heb ik allerhande creatieve hobby’s zoals schilderen en ben ik gek op lekker eten en koken (in die volgorde).

Wij zijn EigenZennig

 

Wij zijn eigenzinnige mensen die niet blindelings aannemen wat we zien of horen. We zijn onderzoekers en niet bang om tegen de geldende norm in te gaan wanneer blijkt dat de geldende norm niet werkt (of nergens op slaat). We zijn geen mensen met een spirituele ervaring, maar zielen met een menselijke ervaring. Wij geloven dat het leven je precies dat brengt dat je nodig hebt om te groeien. Onze groei, en de groei van onze coachees, is voor ons dus de kern van het bedrijf. Ondanks onze overtuigingen blijven we mensen met onze eigenaardigheden en onvolkomenheden. Wanneer we even op een dwaalspoor belanden en ons veel te druk maken om triviale zaken, bezigen we regelmatig de uitspraak ‘Doe eens even een beetje zen joh’. De naam voor ons bedrijf was dus zo bedacht. We zijn eigenzinnig, eigenwijs en dat allemaal zonder al te veel drukte en poespas. Lekker zen!

en_USEnglish